Franquícies duaneres a Andorra

Quant puc passar per la duana sense problemes?

Limitacions de productes sense declarar a la duana d'Andorra

Visitar Andorra per comprar és un clàssic encara entre moltes de les persones que passen la nostra frontera al llarg de l’any. El diferencial impositiu, molt menor que en els nostres països veïns, i l’àmplia oferta comercial, converteixen el shopping al nostre petit país en un important atractiu turístic.

Així que encara que hagis vingut a gaudir de la neu a l’hivern o de la muntanya a l’estiu, és molt probable que et sentis temptat a comprar-te algun caprici, o que decideixis renovar el teu equip d’esquí aprofitant les rebaixes de final de temporada, o potser fins i tot de comprar-te un televisor d’última generació.

Les compres a Andorra estan limitades per les franquícies duaneres, és a dir, el límit de productes amb els quals pots passar la frontera de tornada al teu país sense haver de declarar (i, per tant, sense haver de pagar res). Depenent del tipus de productes que compris, els límits es basen en quantitats o en valor econòmic, i en principi són sempre per cada adult que viatja al vehicle.

Et detallem a continuació les franquícies més consultades: