MISSIÓ I COMPROMISOS

La lluita d’E.Leclerc sempre ha estat guiada pel mateix objectiu; democratitzar el consum, permetent que la majoria accedeixi no només als béns corrents, sinó també als productes distribuïts en circuits tancats.

Quan Édouard Leclerc crea els centres E.Leclerc el 1949, el seu projecte se centra en la persona; així, l’activitat de la distribució s’ha d’organitzar per prestar servei a l’home dins la societat. Més de mig segle després, aquesta vocació continua intacta. Els consumidors, els empresaris i els col·laboradors ocupen el cor del Moviment E.Leclerc.

LA LLUITA PER L'ACCESSIBILITAT

La lluita d’E.Leclerc sempre ha estat guiada pel mateix objectiu; democratitzar el consum, permetent que la majoria accedeixi no només als béns corrents, sinó també als productes distribuïts en circuits tancats.

S’inicia l’aventura el 1949, quan Edouard Leclerc, a la localitat de Landerneau, obre una botiga d’ultramarins. La seva particularitat és vendre molt més barat que un comerç tradicional. La base del nou negoci estava donada: “Comprar el més barat possible per vendre el més barat possible”; un concepte que només es pot posar en pràctica aplicant regles senzilles: comprar directament als fabricants per evitar els intermediaris sempre que sigui possible; variar les fonts d’aprovisionament per abastar des dels grans grups fins als petits establiments locals i aplicar marges reduïts. Des de fa més de mig segle, la pràctica d’aquesta política de preus baixos ha generat l’obstinat combat de la firma als fronts polític, jurídic i mediàtic.

littlegirl 0 3
sante 2

OBERTURA ALS NOUS MERCATS

La vocació d’E.Leclerc no consisteix només a fer assequibles els productes de primera necessitat, sinó tot allò que es pugui comprar.

Per això el Moviment no dubta a entaular combats jurídics, enfrontar-se als lobbies per fomentar la caiguda dels monopolis i oposar-se a les clàusules abusives de la distribució selectiva. Gràcies a aquest afany constant, avui el consumidor ja no se sorprèn en trobar a les grans superfícies productes de parafarmàcia, combustibles, joies o serveis de viatges.

Aquesta iniciativa de defensa del consum només és possible en el context d’una organització que conserva la independència econòmica del Moviment, conferint-li una llibertat total de pensament i d’acció.

INFORMACIÓ AL CONSUMIDOR

L’accessibilitat als productes passa també per la informació. L’objectiu de la comunicació de la firma és permetre que els consumidors comprenguin millor l’univers del consum, l’evolució i les innovacions. Les campanyes de sensibilització llançades quan es va introduir l’euro il·lustren clarament aquesta iniciativa.

El 1996, quan els francesos no saben res de la nova moneda, E.Leclerc, en col·laboració amb la Comunitat Europea, llança la primera operació nacional d’aprenentatge sobre l’euro. Per primera vegada els consumidors poden veure a les botigues els preus expressats en euros, i “pagar” les compres amb euros ficticis. Altres accions informatives adreçades al consumidor han inclòs la utilització de productes solars, l’accés a Internet i la fotografia digital.

culture 2
gettyimages 1293431953909600

COMPROMÍS AMB LA VIDA SOCIAL I CULTURAL

Per a una empresa, participar en la vida cultural i associativa és una altra manera de ser útil a la regió.

A diferència dels seus competidors, els distribuïdors integrats, que importen als directors dels seus establiments d’altres regions, els afiliats d’E.Leclerc viuen on tenen el seu negoci i desenvolupen un fort ancoratge a la vida social. Estableixen relacions comercials duradores amb els productors locals, donen suport a accions solidàries, participen en actes culturals, financen associacions diverses, patrocinen trobades esportives i assumeixen responsabilitats en iniciatives locals.