Moviment E.Leclerc

Le Mouvement E.leclerc

Des de fa 70 anys, el Moviment E.Leclerc s’ha avançat a la seva època.

Tot va començar l’any 1949, any en què Edouard Leclerc va obrir la seva primera botiga a Landerneau, Bretanya. Per lluitar contra l’especulació provocada per l’escassetat de la postguerra, va decidir prescindir dels majoristes i va demanar directament als productors. Rebaixar els preus un 20%.

LA LLUITA PER L'ACCESSIBILITAT

És d’aquesta idea, tan senzilla com revolucionària, que neix el Moviment E.Leclerc. Aquest nou model de negoci es basa en unes regles senzilles per garantir els preus més baixos possibles: comprar directament als productors, evitar al màxim els intermediaris i aplicar marges reduïts.

Aquest model pioner es va aplicar primer a les necessitats quotidianes i, per tant, a les necessitats bàsiques. Però molt ràpidament, el Moviment va portar la seva lluita a altres sectors. En trencar molts monopolis, E.Leclerc va rebaixar els preus i va permetre als francesos accedir a noves categories de productes, fins aleshores venuts a preus massa elevats.

Venc al consumidor a preu majorista.

Totalment compromès al teu costat, el Moviment E.Leclerc ha sabut, en cada època, respondre als canvis de la societat fent cada cop més accessibles les necessitats del consumidor: combustible, cultura, joieria, parafarmàcia, etc… Encara avui, el Moviment marca el seu compromís a favor de l’accés a tots als nous consums: accés als productes ecològics, defensa de l’alimentació de qualitat i de la producció local…

La distribució només té sentit si serveix a la reconciliació econòmica i social

L’esperit pioner del Moviment també s’expressa en les seves accions concretes per a la defensa del medi ambient. L’any 1996, E.Leclerc va eliminar les bosses de plàstic d’un sol ús de les seves caixes. El 2020, el Moviment va encara més enllà i substitueix totes les seves bosses de caixa de plàstic que són reciclables, intercanviables i reemborsables de per vida, per bosses fetes de materials naturals. Avui, el Moviment participa en nombrosos projectes per reduir el seu impacte en el medi ambient amb l’ambició de situar-se al podi de les marques europees més venudes en matèria de desenvolupament sostenible.