ONBOARDING Pla de satisfacció i fidelització del talent

Entrevistem a Tania Soares, Responsable de RH de E.Leclerc Andorra, amb motiu de la posada en marxa del nou projecte d’onboarding, un procés clau en l’estratègia de satisfacció i fidelització del talent.
Aquesta acció està emmarcada dins del Pla Estratègic de E.Leclerc Andorra on les persones i tot el cicle de vida dels empleats formen part del nucli del Pla Estratègic que es desenvoluparà en els pròxims anys.

Per què és transcendental comptar amb un programa d’onboarding ben dissenyat?

Per a E. Leclerc Andorra l’onboarding és una peça clau en el procés estratègic de Recursos Humans, i entenem que influeix directament en la productivitat, en el propòsit, el compromís i la retenció del talent.
Per al desenvolupament de carreres dels nostres empleats és crucial començar amb el procés d’integració de manera reeixida, fent partícip en primera persona al propi empleat de l’experiència de treballar en E. Leclerc Andorra, una organització amb un ferm propòsit, clars valors, i que entén que cada empleat ha de ser protagonista de la seva contribució i conscient de la seva aportació de valor al grup.

Quines són les claus del vostre Pla d’Onboarding?

D’una banda personalitzar en gran part el pla d’acolliment en funció del perfil de cada treballador, mitjançant la creació de programes d’integració per a preparar l’arribada de l’empleat, fent lliurament del nostre Welcome Pack personalitzat, amb les nostres polítiques, cultura i valors, i on facilitem a més unes pautes personalitzades i les eines adequades en funció del lloc específic que serviran com a guia de treball.

Més que un Pla de benvinguda, sembla tota una Estratègia de benvinguda.

Efectivament, l’estratègia de benvinguda ha d’estar correctament planificada i desenvolupada i ha de ser coneguda per totes les persones que puguin
estar implicades. La raó és que, aconseguir que la primera presa de contacte d’un treballador amb la companyia i els seus companys sigui positiva, facilitarà la seva incorporació i comportarà beneficis a curt i llarg termini. Sentir-se acollit i benvolgut farà que el nouvingut abraci promptament la cultura de l’organització i el seu treball resulti més productiu.

Comparteix:

al dia

Altres Articles